Boekweitgalettes met guacamole

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn moeilijk aan te geven. Ik vermeld wat ik heb gebruikt voor 16 eters

200grboekweitmeel (Koopmans, AH) Boekweitgalettes
200grzelfrijzend bakmeel (Koopmans, AH)
600ccmelk
3 eieren
zout
peper
citroensap
2 rode pepers
5 avocado's
5 stevige trostomaten
3 bos-/lente-uitjes
3 teentjes knoflook

Bereiding

Maak een beslag van 1-op-1 boekweitmeel en zelfrijzend bakmeel. De bereidingswijze op het pak van het boekweitmeel meldt 1 ei per 150 gram, maar ik heb meer gebruikt om beter te kunnen oprollen. Een ruim snufje zout in het beslag: het gaat hier om galettes, een hartig pannenkoekje. Melk heb ik niet afgemeten, toevoegen tot er een soepel beslag is gevormd. Ik heb de staafmixer gebruikt om echt soepel beslag te krijgen zonder klontjes.

Bak van het beslag pannenkoeken in een grote pan, maak de pannenkoeken niet de dik en bak langzaam (niet te heet). Snij de pannenkoek bij zodat er aan drie zijden een vierkant ontstaat. De nog ronde kant wordt zo de bovenkant.

Maak de guacamole klaar in een grote kom. Lepel de avocado's uit, snij de tomaten in blokken, versnipper en plet de knoflook, versnipper de lenteui, snij de rode pepers zo klein mogelijk en voeg ook deze toe. Tot slot een scheut citroensap.

Gebruik de staafmixer tot er een smeerbaar geheel ontstaat.

Leg een pannenkoekje voor je met de ronde kant boven.

Smeer het onderste 3/4 deel in met een laag guacamole en rol de pannenkoek naar boven op. Gebruik een lepel om de overtollige guacamole terug te doen in de kom.

Rol de rolletjes in huishoudfolie om deze laten koelen in de koelkast.

Serveren

Voor het opdienen de rolletjes schuin doorsnijden en er een toefje crème fraîche op doen. Een beetje van de overgebleven guacamole er naast, een cherry-tomaatje, wat fijne sla en wat je verder mooi vindt.

Smakelijk eten.

Wijntip: Pouilly-Fumé